Museet Dorf Møllegård

Museet Dorf Møllegård
Vært

Museet Dorf Møllegård

Den fredede Dorf Møllegård er en af de få bevarede møllegårde i landet, som både har et gårdanlæg og en fungerende vind – og en vandmølle. Her kan gæster opleve en møllefamilies liv og udstillinger om jagt og skovbrug, og der er en række arrangementer på stedet næsten hele året. Stedet tilbyder også kaffe, kage, frokost og rundvisninger.

Den idylliske Dorf Møllegård består af vandmølle, vindmølle, stuehus og udlænger med udstillinger om både møllegården og om jagt og skovbrug.

Den ældste bygning er vandmøllen, som har rødder tilbage til 1660erne, hvor den var fæstemølle under Hundslund (det nuværende Dronninglund Slot). Vandmøllen blev senere købt til selveje af mølleren i 1833, og det gik godt på møllegården, som både drev mølleri og landbrug. Derfor fik gården en vindmølle i 1887 som hjælpemølle til vandmøllen og senere et stort stuehus med udlænger. Møllerejer Jens Jensen (1873-1951) var en dygtig landmand og møller og var desuden en indflydelsesrig mand i lokalområdet. Han opførte det nuværende imponerende stuehus. Møllerne og stuehuset fortæller om slægtens liv og deres erhverv som møllere og bønder gennem århundreder. Gården ligger i udkanten af Dronninglund Storskov, hvor der både er drevet jagt og skovbrug. Derfor viser møllegården også udstillinger om jagt og skovbrug i lokalt perspektiv. Læs mere om Dorf møllerne her. 

Møllegården har åbent i sommermånederne, og der er en række arrangementer på gården det meste af året. Museet tilbyder desuden rundvisninger, frokost, kaffe og kage.

Møllegårdens gæster kan også gå en tur rundt om møllesøen, hvor der er mulighed for at opleve svaner, ænder, fiskehejrer og de store gedder, som lever i søen. 

 

Contact information

Kontakt

Museet Dorf Møllegård
Storskovvej 2

zip_city_full

9330
Dronninglund